torsdag 3 mars 2011

Dag 4 eller "Var är min latte?"

Herreguuuud vad jag vill ha en sån här just nu:

Åhhhh, latte...

Men eftersom jag nu har hittat naturlig sockerersättning tänker jag dricka grönt chai-te med laktosfri mjölk. Hurra! Jamen faktiskt, hurra!

6 kommentarer:

  1. Humm.. ledsen att gång på gång dissa dina försök till nyttighet.. men vad är det som gör agavesiprap mer naturligt än socker?? Socker kommer från sockerbetor eller sockerrör.. kan det bli mer naturligt? Naturligt eller ej är egentligen inte den stora frågan. Flugsvamp är i högsta grad något naturligt och från naturen men du kan likväl dö av att äta den.
    Agavesirap påverkar inte blodsockret i någon större utsträckning vilket man skulle kunna tolka som att vara något positivt, men det beror helt enkelt på att det till största del består av fruktsocker - något som är bevisat dåligt för vår hälsa. Minns du/ni kanske löpsedlarna för något år sedan då man kunde läsa att man blev fet av frukt? - det va just de negativa effekterna av fruktsocker som lågt bakom det något misstolkade forskningsresultaten.
    Slutsats: agavesirap är antagligen mer hälsofarligt än vanligt socker...

    SvaraRadera
  2. (Jevvlar också. Då tog jag fel. Det var ju Stevia jag letade efter... Hur funkar Stevia i sammanhanget?)

    Tack för info, Kristina!
    Klart man kan äta socker i måttliga mängder och det kommer jag alldeles säkert att fortsätta göra efter att försöket är över, men jag VILL bli av med beroendet av raffinerat socker och då är detta ett ganska bra tillfälle, eller hur? :)

    SvaraRadera
  3. Absolut. Att ta bort socker är inget fel. Men då ska man oxå ta bort socker :). Strunt i alla substitut. Ät ren mat utan socker. Det du är "beroende av" är ju den söta smaken och inte sockret som sådant :).
    Heja dig!! Hoppas du mår bättre idag :)

    SvaraRadera
  4. Japps, du ser ju. Jag ÄR beroende av socker! Och idag åt jag ett russin! FUSK! ;)
    Nej allvarligt, jag vill verkligen komma åt det där och sluta använda socker i onödan. Det blir riktigt många sockerbitar per dag, när jag räknar dom i min vardag. Jag gillar det inte. Men jag gillar smaken av sött. Så jag är beroende. Och jag vill bli av med det. Men inte bli av med sötsmaken. Äta kakan och ha den kvar. Svårt! ;)

    Nja, lite bättre om man bortser från värken i kroppen, febern och hostan... Bättre i avseendet att jag inte behöver röra på mig så mycket. Bättre imorgon, hoppas jag.

    SvaraRadera
  5. Hej Clara. Kaffe latte är nog inte helt fel. Jag tror på mjölk som näringskälla så länge man inte är laktosintolerent och kaffe har visat effekt på Alzheimers.

    Roy BD. J Int Soc Sports Nutr. Milk: the new sports drink? 2008.

    SvaraRadera
  6. Kaffe är bra på alla sätt och vis men i det här experimentet utesluter jag det under 25 dar. Det innebär inte att jag inte kommer fortsätta dricka kaffe efteråt. Och mjölken blir utan laktos :)

    SvaraRadera